Innovation Greenland

Aallarnisaasunut pikkorissaanerit

Aggustip qaammataani aallarnisaanissamut pikkorissaanerit ingerlassimavagut.

Qeqertalik Business Council, Innovation Greenland peqatingalugu, aggustimi arfininngornerit ullaavini aallarnisaasunut tunngassutilinnik, illoqarfeqammik pikkorissaasulerluni pikkorissaatitsivugut. Aallarnisaasumut iluaqutaalluartussat, soorlu aningaasatigut missingersuusiornerit, naatsorsuuserineq kiisalu akileraartarnermut tunngasutilinnik pikkorissaasoqarumaarmat. Taakkualu saniatigut aallarnisareernikumik naapeqatigiitsitsivugut, namminersortutut oqaluttuassaminik misilittakkaminillu avitseqateqarluni isumassarsiorfiulluartunik saqqummiisumik.

Pissarsiaqarnarsimaqaaq, namminersulerusunnermi suut sillimaffingisassat allallu ilisimassat paasisaqarfigaakka. Namminerlu immersuinissami suliarisagut inissiinarsimallutik. Pikkorissarnissamut periarfissinneqarnerput iluarisimaarnarpoq, allallu peqataasut isummersoqatingiittarnerput nuannersimalluniSiunnersuinik ikiuulluartunik saaffissaqalernikuunerput toqqissisimanaqaaq. Taama oqarpoq Lis K. Sandgreen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top